Wat is sensi-therapie?

Sensi-therapie is met name bedoeld voor hoog-gevoelige mensen. Dat zijn bv. adhd-kinderen, autistische personen, HSP, PDD-NOS en nieuwetijdskinderen ofwel lichtkinderen. Door de unieke breedte van de therapie is het ook geschikt voor veel andere problemen. Door de holistische benadering zal de sensi-therapeut niet de klacht maar de mens in zijn totaal behandelen. Niet de klacht, maar de mens achter de klacht is belangrijk. Vaak heeft een lichamelijke klacht een psychische achtergrond als oorzaak. Van belang is dan die achtergrond op te sporen en vervolgens te behandelen. Alleen dan is de ware genezing mogelijk. De diversiteit van de diverse disciplines zorgt ervoor dan de sensi-therapeut de behandeling kan afstemmen op de behoefte van zijn kliŽnt. Waardoor een in veel gevallen opzienbarend snel resultaat kan worden bereikt.

Enkele onderdelen uit de therapie kunnen zijn:
Voeding- en allergiemeting
Drukpuntmassage
Holistic Pulsing
Edelsteentherapie
Burn-out protocol
EFT (Emotional Freedom Techniques)
Oligotherapie
DiŽten & ontgiften
Gates herstellen

Een sensi-therapeut maakt gebruik van onschuldige middelen en eenvoudige technieken. Deze zijn alle in de praktijk bewezen.
Uitgangspunt is dat de patiŽnt beter dan wie ook weet wat hem/haar mankeert.
De therapeut zal gebruik maken van de biosensor om te meten welke behandeling het best bij de betreffende persoon past.
Een biosensor is een fijngevoelig bio-energetisch instrument, waarmee de eigen intuÔtie tot objectieve beweging gemaakt kan worden.

Sensi-therapie gaat ervan uit dat het antwoord op een probleem in de persoon zelf besloten ligt. De kunst is alleen om het juiste antwoord te vinden en daarop de therapie afstemmen. M.a.w.: Niemand anders dan de patiŽnt zelf kent de beste behandeling voor zijn/haar probleem. De sensi-therapeut doet niets anders dan in de patiŽnt zoeken (met de biosensor) naar het antwoord en stemt vervolgens de therapie daarop af.

De therapeut begint de behandeling altijd met het volgen van het meetprotocol. Dat is een volgorde die garandeert dat de therapie het best en snelst mogelijke resultaat oplevert. Indien een manuele behandeling nodig is, zal die altijd als eerste worden uitgevoerd. Immers, een manuele behandeling is direkt uitvoerbaar. Vaak zal daardoor al een deel van de klacht zijn opgelost. Daarna kunnen aanvullende middelen zoals remedies(voornamelijk psychisch niveau)worden voorgeschreven en voedingssupplementen om eventuele tekorten aan vitaminen en mineralen( voornamelijk lichamelijk niveau) worden voorgeschreven. In meeste gevallen zijn die middelen binnen hooguit enkele (werk)dagen beschikbaar.In enkele gevallen kan het nodig zijn om een bepaald dieŽt te volgen.

Uitgangspunten

Effectiviteit
Praktische uitvoerbaarheid
Te gebruiken naast medicatie door arts
Complementair met andere vormen van therapie en reguliere zorg
Bestaande produkten en technieken die geen schade aanrichten, ook niet bij foutief gebruik
Betaalbaarheid
Bereikbaarheid
De therapie dient kortdurend te zijn waarna de kliŽnt zelf verder kan

Voor verdere informatie kunt u altijd contact opnemen.
Ook kunt u terecht op sensicure.nl